Image module
Curtwin Urselita

Als kind hield ik mijzelf altijd wel bezig met het ontdekken hoe en wat goed aanvoelt, het drukken met mijn duimen in mijn handpalmen het langs strijken bij mijn benen. Dat soort kleine dingen voelde voor mij al heel fijn aan, dat was voor ik wist wat een massage überhaupt was.

Natuur, geest en menselijk lichaam heeft mij altijd wel bezig gehouden, vanaf mijn 8e zat ik op vechtsport ‘Kung Fu’. Door het beoefenen van kung fu waarbij lichaam en geest gelijktijdig op de proef wordt gesteld, kon ik ontzettend veel interne en extern gerichte vaardigheden aanleren. Ik leerde scherp waar te nemen, kreeg een betere bloedsomloop en was dus energieker, werd lichamelijk harder, sterker, leniger, sneller, heb een coördinatie die beter wordt, is evenwichtiger en accurater. Allemaal door het regelmatig trainen van mijn lichaam en geest. Naast het trainen gingen wij vaak een boswandeling doen of gewoonweg door natuur heen, daar genoot ik altijd van. Momenten van rust en konden wij mediteren. Ik was steeds meer gemotiveerd om aan mijzelf te werken, gaf mijzelf bijna geen rust tot op een dag dat ik geblesseerd raakte tijdens het oefenen van acrobatiek, viel ik en ving ik mijzelf op met mijn arm uit schrik en om te kijken waar ik zou landen draaide ik heel snel met mijn hoofd. Mijn nek zat ontzettend vast daardoor. Mijn Shifu (Meester) ging met zijn duimen langs mijn nek en begon even te draaien en te drukken Ik begreep er eerst niks van. Dat was mijn eerste ervaring met Chinese massage, nadat hij klaar was kon ik mijn nek gewoon weer draaien, wat een bevrijdend gevoel was dat ~magie~.

Dat is mij altijd bijgebleven, hoe helend zo een aanraking kan zijn.

“Dat is mij altijd bijgebleven, hoe helend zo een aanraking kan zijn.”

Roeping

Sindsdien ben ik altijd heel nieuwsgierig geweest naar de wereld van massage, ik begon boeken te lezen van reflexologie tot aan Zweedse massage en begon ook langs massagesalons te gaan om het keer op keer opnieuw te beleven. Uiteindelijk nam ik een bijbaantje als masseur tijdens mijn studie, ik masseer sinds 2015 en ik kan je zeggen dat het echt mijn roeping is om te doen. Ik heb allerlei soorten technieken geleerd uit de Europese en oosterse massages en mijn eigen ding van kunnen maken om daarbij de mind, body en geest te laten ontspannen.

In de nabije toekomst wil ik het volgende leren:

  • Holistic Pulsing
  • Chakra Energie Massage
  • Reiki
  • Chakra yoga
  • Thaise yoga massage
  • Shiatsu
  • Dry needling

Ook ga ik reizen naar de landen waar het vandaan komt om daar een cursus te doen en echt een meester te worden in de massage wereld. Ik heb ontdekt dat niet enkel de spieren en botten belangrijk zijn, maar dat er meer is dan het voor ons bekende anatomische systeem, een ‘energiesysteem’ met een geheel eigen fysiologie en anatomie. De energie in het lichaam, ofwel de Qi-stroom, is op allerlei manieren te beïnvloeden. De wereld is groter dan je denkt..

Dat wil ik de mens laten ervaren..

Image module

Copyright 2020